Ondernemen is ff experimenteren

Ondernemen is ff experimenteren
25 maart 2015 Repart BV

Over creativiteit en dingen doen die je eerder niet deed. Vooreffe is zo’n concept. Op 27 september 2014 openden wij de eerste pop-upstore van Steenwijk met de naam Vooreffe. Klanten konden bij onze winkel terecht voor high quality dames- en positiekleding tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Op 22 november sloten we ons experiment af met een daverende uitsmijter.

We kochten een flinke partij kleding op en een week na onze eerste wilde plannen was de ‘Grand Opening’ van in de Oosterstraat gevestigde pop-upstore een feit. Ter ere van dit bijzondere moment kregen we een geweldig cadeau: een bord met de tekst

„This is your life. Do what you love and do it often.”

VOOREFFE Pop-up shopWaar je met zo’n pop-upstore allemaal tegenaan loopt? Pinapparaten waarvan de afleverdatum zo ver na de besteldatum ligt, dat de winkel al bijna weer dicht gaat. Buikbanden als col verkopen omdat je werkelijk geen idee hebt. Drie dolle dagen met extra korting. Je vocabulaire rondom kledingstukken flink moeten uitbreiden. Minuten die voorbij kruipen als er weinig klanten in de winkel zijn. Maar ook: enthousiaste reacties, volle paskamers, mooie gesprekken met klanten, elke zaterdag eventdag (met onder andere een meditatie- en yogaworkshop, een kleurenflitsanalyse en wijnen proeven) en tenslotte een topomzet draaien op de allerlaatste dag.

Wat een gave belevenis. Een ervaring die we ook ons in ons advieswerk meenemen: ondernemen is vooral dóen. Kleine stapjes zetten zonder direct te weten waar je uitkomt.

Of er een vervolg komt? Houd ons in de gaten…

Kijk voor een impressie van Vooreffe op de facebookpagina.